sLAAParchitect.nl  een beddenzaak met oog voor lekker slapen

 
 

Dekbedden met wol voelen zwaarder aan op het lichaam. Wol zorgt voor een optimaal slaapklimaat in uw bed. Het is in staat om 40% van haar eigen gewicht aan vocht op te nemen zonder klam aan te voelen. Er zijn ook dekbedden met een vulling van merino of cashmere. Een alternatief voor wol is kameelhaar. Het is iets luchtiger en daardoor beter isolerend, neemt beter vocht op en is niet zo zwaar. In de zomer is wildzijde een goede keuze. Lekker koel en soepel. Een greep uit de merken: Cassenz, Der kleine Prinz van Schlafmond, Texeler.

Een relatief onbekende soort vulling is zijde van de cocon van de rups van de Moerbeivlinder. Deze Mulberryzijde wordt gemaakt door gekweekte rupsen. Dit dekbed is zeer goed isolerend en ventilerend. China, de bakermat van de zijde, gebruikt deze dekbedden al honderden jaren.

“Volgens kenners is het slapen tussen zijde een ware sensatie”. Dit komt doordat zijde een hoog vochtopnemend vermogen heeft (30 % van zijn eigen gewicht) en het vocht ook zeer snel weer afgeeft. Ook worden temperatuurverschillen van het lichaam uitstekend opgevangen. Voeg hieraan toe de soepelheid en het lichte gewicht van het dekbed en de sensatie van het slapen tussen zijde is een feit. Verwar deze kwaliteit niet met Wild(e)zijde van ongekweekte rupsen. Die draad is veel dikker en onregelmatig van kwaliteit. Voor uitgebreide informatie komt u eens langs in de winkel. Slaaparchitect.nl verkoopt het zijde programma van Emperior Silk.Het 200 jaar oude merk Schlafmond maakt het dekbed Der kleine Prinz. In Duitsland maken ze een dekbed van een unieke gepatenteerde combinatie van natuurlijke vulmaterialen. Het dekbed is gevuld met een menging van Tencel (hoge vochtopname), Kapok (om het dekbed blijvend meer volume te geven) en 20% scheerwol (voor isolatie). TENCEL® is zo zacht als zijde, zo sterk als polyester, zo makkelijk te verzorgen als acryl, zo koel en plezierig als linnen, zo warm als wol en kan veel beter vocht absorberen dan katoen. TENCEL® is gemaakt van natuurlijke houtcellulose van FSC gekweekte Eucalypthusbomen. Dit dekbed geeft met natuurlijke materialen een optimale warmte-isolatie en vochtregulering. Daardoor ook ideaal voor mensen met huidproblemen. De tijk is gemaakt van 60 % Modal (een cellulosevezel die lijkt op katoen maar zachter en sterker) en 40% katoen. 

Wollen & zijden

     dekbedden:

marktstraat 28 Beek    046-4758125    slaaparchitect.nl@ziggo.nl